2013. február 9., szombat

Francia csokoládétorta - csúnya de finom

Mikor tegnap a süteményt raktam össze, legszívesebben megettem volna nyersen az egészet. Nagyon jó illata volt. Az eredmény pedig még nagyszerűbb lett! Aki szereti a csokit az ezt a torát is nagyon fogja szeretni, az garantált! Ha valakinek nincs jó brownie receptje, akkor ezt is fel lehet használni annak. Nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon finom! 

 

 Hozzávalók:


- 28 dkg étcsokoládé

- 25 dkg vaj vagy margarin

- 11 dkg porcukor

- vanília aroma

- 2 ek. főzőrum

- 5 tojás

- 1 ek. liszt (nem elírás, egy evőkanál)

Elkészítés:

  1.  A margarint felolvasztjuk, és hozzáadjuk a csokit, amit vízgőz fölött (vagy óvatosan, hogy ne égjen le, akár nyílt lángon is) megolvasztunk. A porcukrot átszitáljuk, hogy ne legyen rögös, és a csokihoz adjuk. Az egészet simára keverjük és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk az aromákat és a rumot.
  2. A egész tojásokat  habosra keverjük (ez körülbelül 10- 15 perc) és óvatosan hozzácsorgatjuk a csokis folyadékot. Kézzel összekeverjük a kettőt. Hozzáadjuk a lisztet, és azt belekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű csatos formába öntjük, és az egészet egy magas falú tepsibe öntjük, amibe egy ujjnyi vizet teszünk. 
  4. 180°-on 30 percet sütjük. Ha ez eltelt vegyük ki a tortát. Nem baj, ha nagyon lágynak tűnik. 
  5. 1-3 órát hagyjuk állni, mielőtt kiszedjük a formából. (Érdemes körülvágni a sütit a forma mentén, hogy ne repedjen szét.) 
  6. Csokiöntettel,  befőttel, tejszínhabbal, fagyival stb. tálaljuk.
Megjegyzés:
Én kifelejtettem belőle a lisztet, de úgy is vágható lett, és nagyon krémes. Én mindenkinek jó szívvel ajánlom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése