2015. december 22., kedd

Citromos pöffeteg - Dolcetti al limonade

Láttam egy nagyon jó videót, egy citromos kekszről, ami a már a blogon is megmutatkozó csokoládés pöffeteg egyik alternatívája. El is készítettem gondolkodás nélkül, mert vendéget vártam, akiről tudtam, hogy nagyon szereti a citromos édességeket. Nem vallottam vele kudarcot, egy pillanat alatt elfogyott! Nem puszedli szerű a tészta, mint ahogy a kép sugallja, hanem inkább egy ropogósabb, nagyon vajas jellegű kekszféleség. Kicsit sűrűbb állagú lett, mint a videóban látható, és a márványozása sem látszik annyira, de ízre elsőrangú és így is nagyon pofás lett... 



Hozzávalók

- 240 g liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 115 g puha vaj
- 200 g cukor
- citromaroma (pár csepp)
- porcukor a forgatáshoz

Elkészítés


  1. A vajat és a kristálycukrot habosra keverjük, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, a citromhéjat és a citromaromát. Kanalanként hozzáadjuk az elkevert szárazanyagokat. Golyókat formázunk egy kanál segítségével, majd alaposan megforgatjuk porcukorban.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180°-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése