2014. augusztus 5., kedd

Kókuszos krémes feketeribizlivel

Ez a sütemény régen a kedvencem volt, de most sem esett ki a top tízből. A könnyű kókuszos piskóta, az édes kissé tömény vajas krém, és a savanykás gyümölcsök remekül kiegészítik egymást. Régen csoki mázt kentünk a tetejére, de egyszer a Tátrában rengeteg áfonyát szedtünk, hazahoztuk, és nem tudtunk vele mit kezdeni, ezért felpakoltuk erre a süteményre. Azóta savanykás gyümölcsökkel díszítjük: feketeribizlivel, áfonyával, szederrel, ami éppen az utunkba kerül.




Hozzávalók

A tésztához
- 7 tojásfehérje

- 20 dkg cukor

- 20 dkg kókuszreszelék

- 6 evőkanál liszt

A krémhez
- 7 tojássárga

- 25 dkg cukor

- 25 dkg vaj


Elkészítés

  1. A fehérjét elkezdjük felverni, majd félidőnél, mikor már megemelkedett, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot, és fényes habot keverünk belőle. Spaktulával belekeverjük a lisztet és a kókuszt, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170°-on körülbelül 20 percig sütjük.
  2. A tojássárgát vízgőz fölött a cukorral világosra keverjük, és addig verjük, míg nagyon sűrű lesz. Ez körülbelül 15-20 perc. Hűlni hagyjuk, majd langyosan belekeverjük a vajat. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, tetszés szerint hullámokat rajzolunk bele. Megszórjuk a gyümölccsel. Mi nem szoktunk zselatint tenni rá (nem nagyon kedvelem), de akit zavar, hogy a gyümölcs kicsit levet enged, és szottyosabb lesz (egyáltalán nem vészes), az fedje be zselatinnal. Hűtőben tároljuk!

2 megjegyzés:

  1. Csodaszép süteményt készítettél! Elalélok a látványtól! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik... :) Nagyon finom is volt. :D

      Törlés