Oldalak

2013. július 19., péntek

Vegetáriánus töltött paradicsom

Egyszerű étel, ami laktató is egészséges is... Igazából nekem jobban ízlett volna ha hús is van benne, de az elkészítésekor ez nem jutott eszembe... A töltelék alapja a főtt rizs, ami tegnapról maradt és el kellett használni. Ilyenformán ez egy újrahasznosító étel. Egy példa arra, hogy a maradékból is lehet finomat készíteni.




Hozzávalók /5 paradicsomhoz/


- 5 nagyobb paradicsom (szárával együtt)

- 1,5 evőkanálnyi rizs

- 2 teáskanálnyi szárított bazsalikom

- 10 dkg mozzarella sajt (általában 1 csomagnyi)

- só, bors

- 2 ek. zsemlemorzsa


Elkészítés

  1. A paradicsomokat lefejezzük: a tetejéből egy kisujjnyi vastag szeletet levágunk (a csumája maradjon rajta) és a belsejét egy kiskanállal kaparjuk ki egy tálba. lecsepegtetjük, a belsejét megsózzuk és borsozzuk, felrakjuk rá a tetejét, majd 180°-os sütőben 5 perc alatt elősütjük.
  2.  A paradicsom belsejét pürésítsük, ha vannak benne nagyobb darabkák, egyébként nem szükséges. A rizst keverjük el benne és a zsemlemorzsát is. Fűszerezzük sóval és borssal és adjuk hozzá a bazsalikomot is. A sajtot vágjuk kis darabkákra. 
  3. A paradicsomokat vegyük ki a sütőből, majd töltsük meg a következőképpen: tegyünk egy evőkanálnyit a töltelékből, majd rakjunk rá jó sok mozzarellát, majd arra megint a tölteléket és újra a sajtot. A paradicsom sapkákat tegyük a tetejére és még 10-13 percig süssük, ameddig a sajt meg nem olvad. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése