Oldalak

2013. június 30., vasárnap

Csirkemell lecsóval


Ez egy lightos lecsó, kolbász és szalonna nélkül, de egészséges, és könnyű ebéd lehet belőle. Mi csirkemellel ettük, így finom volt, egyszerű, de nagyszerű, ráadásul a zsír és zsíros húsok hiánya miatt alakkímélő is ez a fogás.




Hozzávalók


- 5-6 darab paprika (piros, zöld ízlés szerint)

- 5-6 darab paradicsom

- 1 nagy fej vöröshagyma

- olaj

- 40 dkg csirkemell

- só, bors


Elkészítés


  1. A húst vágjuk vékony szeletekre, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel. Egy kevés olajon süssük pirosra mind a két oldalát. 
  2. A zöldségeket kockázzuk fel, a hagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg, majd dobjuk rá a paprikát. Ha egy kicsit összeesett a paprika dobjuk rá a paradicsomot is, és addig pároljuk az egészet együtt, ameddig a paradicsom héja el nem kezd pöndörödni. 
  3. Ha a hús kihűlt tegyük a lecsóra, és együtt melegítsük pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése