Mautner Zsófi útmutatása alapján készítettem el ezt az igazán nagyszerű süteményt, ami tényleg főnyeremény: a tészta széle ropogós, a belseje puha, a töltelék pedig ragacsos benne. Én a klasszikus diós-baracklekváros kombináció mellett kipróbáltam egy vérnarancsos marcipánost is, egyértelműen ez volt a nyerő. A tésztával picit nehéz dolgozni, mert ragadós, de ezt leszámítva igazán egyszerű recept, bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Oldalak
▼
2015. december 31., csütörtök
2015. december 26., szombat
Fehér csokis mogyorós cookie
Nagyon nagyon finom sütemény, igazi amerikai recept. Kívül ropog, kicsit ragacsos, a fehércsoki pedig karamellizálódott benne. És nem hülyék az amerikaiak, tényleg úgy a legjobb, ha tejbe mártogatjuk. :) Nagyon egyszerű és nagyon gyors. :)
2015. december 22., kedd
Citromos pöffeteg - Dolcetti al limonade
Láttam egy nagyon jó videót, egy citromos kekszről, ami a már a blogon is megmutatkozó csokoládés pöffeteg egyik alternatívája. El is készítettem gondolkodás nélkül, mert vendéget vártam, akiről tudtam, hogy nagyon szereti a citromos édességeket. Nem vallottam vele kudarcot, egy pillanat alatt elfogyott! Nem puszedli szerű a tészta, mint ahogy a kép sugallja, hanem inkább egy ropogósabb, nagyon vajas jellegű kekszféleség. Kicsit sűrűbb állagú lett, mint a videóban látható, és a márványozása sem látszik annyira, de ízre elsőrangú és így is nagyon pofás lett...
2015. december 4., péntek
A legkirályabb mézeskalács
Ez amolyan régi recept - új kép bejegyzés, hiszen régebben már posztoltam a receptet, de amilyen vacak képpel sikerült illusztrálnom, egyáltalán nem csoda, ha nem kaptatok kedvet az elkészítéshez. Elöljáróban csak annyit: az összes eddig olvasott mézeskalács receptnél mézesebb és több tojást is teszünk bele, ettől lesz igazán tartalmas, ízletes és nagyon puha! Rögtön a kihűlés után is fogyasztható, de nagyon sokáig eláll és elég nagy adag lesz belőle.