Oldalak

2015. augusztus 3., hétfő

Mogyoróvajas csokis muffin

Nem vagyok nagy muffin rajongó, de nagyon jól tud jönni néha egy bombabiztos recept, amit lehet forróságban is könnyen szállítani és maszatmentesen enni. A már bevált receptemet alakítottam át egy kicsit, most kakaópor került a tésztába és mogyoróvaj a közepébe. Meg szerettem volna még a tetejét szórni sózott pörkölt mogyoróval, de nem tudtam, hogy akinek viszem mennyire viselni az ilyen fajta extremitást, így elálltam ettől a szándékomtól. Persze bevállalósoknak ez egy remek trükk lehet. A muffin szokás szerint elképesztően puha, ízletes és a formája is csodaszép. Ajánlom mindenkinek ezt az alapreceptet és az ízpárosítást is!




Hozzávalók /12 darabhoz/


- 310 ml natúr kefir (eredetileg joghurt, de az nem volt itthon)
- 1 nagy tojás
- 65 ml napraforgóolaj
- 3 kiskanál vaníliás cukor
- 345 g liszt
- 20 dkg cukor
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- + mogyorókrém muffinonként 1 kiskanálnyi


Elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a joghurttal az olajjal és a cukrokkal. A lisztet elvegyítjük a többi száraz hozzávalóval, és a joghurtos masszába keverjük. Nem baj ha nagyon sűrű ragadós masszát kapunk, ez a cél.  2 púpos evőkanál kakaót kevertem hozzá.
  2. A tésztát felét igazságosan elosztjuk a muffin papírkákban. A tésztakupacokra teszünk egy kiskanál mogyoróvajat. Ha ez megvan rákanalazzuk a maradék masszát, és betesszük az előmelegített 190°-os sütőbe. 20 - 30 percig sütjük. 
A mogyoróvaj nem olvad el, de nagyon krémes marad. A tészta nagyon puha.

2 megjegyzés: